Forside
 
Byen i børnehøjde - børnekonference i Odense

Den 28. september - 2. oktober 2005 besøgte 33 børn og 20 voksne fra de 6 partnerbyer Liveable City projektet Odense og satte byen under lup.

Børnene var alle i alderen 12-14 år. De 5 deltagere fra Odense går til daglig på Hunderupskolen.

Vi havde bedt børnene om at være vores eksperter og fortælle os, hvordan vi kan forbedre det offentlige byrum og gøre det mere interessant og relevant for dem. Det handler om byen i børnehøjde og om gode og spændende oplevelser i byen. Hvordan oplever børn og unge byen? Deres egen by – og Odense? Hvad har byen at tilbyde netop deres målgruppe? Og hvad kunne de ønske den havde at tilbyde? Hvilke elementer bestå deres drømme af? Hvad er en god by i børnehøjde? Hvad er spændende? Hvad er kedeligt? Hvad er smukt? Hvad er grimt? Alt dette skulle børnene tage stilling til og diskutere under workshoppen.

Hjemmefra havde børnene løst en opgave, hvor de skulle tage et kig på deres egen by og på workshopppen kiggede de sammen på Odense som eksempel.

Children’s Workshop blev afrundet med udstillingen “City For Me” i Karréhuset i Rosenbækkarréen lørdag d. 1. oktober 2005, hvor workshopdeltagerne viste resultatet af deres arbejde frem.

Udstillingen blev åbnet af borgmester Anker Boye.

Resultaterne fra workshoppen skal danne udgangspunkt for en City Guide for børn, der skal udarbejdes i hver af de deltagende byer. Guiden skal kunne bruges af byernes unge borgere og børn og opfylde de behov og forventninger børn har til et besøg i en fremmed by, og til den by de bor i.

Se fotos fra workshoppen her.

 

"DER ER SAA DEJLIGT I BYEN ..."